BLOG
MONEY FLOW
Verbeter jouw money mindset

Verbeter jouw money mindset

Ja, ik ontvang gratis affirmaties

Stel jezelf open voor een rijker leven

Rijk worden, dat willen we allemaal wel. Toch blijken veel mensen daar in de praktijk niet veel voor over te hebben. En dan heb ik het niet over keihard werken voor geld, maar over het werken aan een gezonde relatie met geld. Aan het ontwikkelen van financiële intelligentie die je helpt om slimme beslissingen te maken.

En dat begint allemaal met een goede money mindset. De manier waarop je denkt, bepaalt hoe je je voelt en wat je beleeft. Dat geldt ook voor de manier waarop je over geld denkt. Welke money blocks staan nog tussen jou en financiële onafhankelijkheid?  

Met deze gratis set affirmatie-kaarten kun je de eerste stappen zetten richting een money mindset die voor je werkt, in plaats van tegen je.  

Ja, ik ontvang gratis affirmaties

Heb je liever een gedrukte set? Die kun je hier bestellen (zolang de voorraad strekt).

Versterk je positieve money mindset met affirmaties

Wat zijn affirmaties?

Voor je begint, is het vast handig om te weten wat affirmaties eigenlijk zijn. Het woord 'affirmatie' komt van 'affirmare', het Latijnse woord voor 'versterken' of 'bekrachtigen'. Het is dus eigenlijk gewoon een gedachte. En die komen dagelijks wel 60.000 keer in je hoofd voorbij. Vaak onbewust en vaak negatief.

Waar kun je affirmaties voor gebruiken?

Je kunt affirmaties ook bewust inzetten. Om je zelfvertrouwen te vergroten, je krachtiger te voelen of - zoals in dit geval - een gezondere relatie met geld te krijgen. 

Hoe gebruik je deze kaarten?

Je kunt deze kaartenset uitprinten en de kaartjes afzonderlijk uitknippen. Ga ze allemaal eens langs en kijk wat je erbij voelt. Spreekt de affirmatie je aan? Of juist helemaal niet? Verdeel ze in drie stapeltjes: Ja, Misschien, Nee. 

Onderzoek je gevoel

Oké, je hebt nu drie stapeltjes. Hoe voel je je? Heb het gevoel dat je even wat extra bevestiging nodig hebt, of ben je klaar om je money mind een beetje op te rekken? Je kiest je affirmaties uit op basis van je gevoel van dat moment.

Spreek de affirmaties uit

Pak de kaarten van het stapeltje die passen bij je gevoel. Kies sowieso voor de ‘Ja’-kaarten, en voeg eventueel ook kaarten uit de stapel ‘Misschien’ toe. Lees de affirmaties hardop voor en herhaal ze elk drie keer. Doe dit elke dag minimaal één keer. Op deze manier train je je brein in positieve geldgedachten.

Wissel de affirmaties af met dingen die sowieso waar zijn, bijvoorbeeld: "Ik ben rijk. Mijn naam is Adine. Geld stroomt gemakkelijk naar mij toe. Ik rijd in een Toyota." Als het één waar is, wordt het voor je onderbewustzijn ook makkelijker om te geloven dat het andere waar is.

Vind je het lastig om dit regelmatig te doen? Het kan ook makkelijker.

Verleg je grenzen

Je hebt natuurlijk ook nog het stapeltje ‘Nee’. Dat stapeltje is bedoeld om je grenzen te verleggen. Op dit stapeltje liggen de kaarten die je in de eerste instantie NIET aanspraken. Grote kans dat dat komt doordat ze botsen met een (belemmerende) overtuiging die jij hebt. 

Ga deze kaarten eens een voor een langs en probeer de overtuiging die erbij hoort te achterhalen. Als dat lukt, kun je de kaart waarschijnlijk verplaatsen naar een ander stapeltje!

Je vraagt je misschien af...

Wie ik ben...

Ik ben Adine Faber-Versluis en schrijf al bijna 10 jaar over geld. Niet alleen het praktische aspect fascineert me, maar vooral ook het mentale.

Zo ben ik er bijvoorbeeld altijd van overtuigd geweest dat ik niet voor armoede geboren ben.

Maar wat betekent zo’n mindset voor je financiële situatie? En wat als je mindset juist heel negatief is? Ik vind het geweldig om dat uit te zoeken en inmiddels inspireer ik met mijn teksten, video’s en cursussen over dit onderwerp bijna 100.000 mensen per maand. 

Mijn missie? 1 miljoen vrouwen helpen financieel vrij te worden.

Of je hier elke dag mee bezig moet zijn...

Ik zal eerlijk zijn: je krijgt het beste resultaat als je hier inderdaad elke dag wat aandacht aan besteedt. Want weet je wat het is: je praat onbewust zó ontzettend veel tegen jezelf, dat het écht heel belangrijk is om ervoor te zorgen dat wat je zegt ook daadwerkelijk in je voordeel werkt.  

Dat betekent natuurlijk niet dat het je uren per dag moet kosten. Zelf lees ik de affirmaties bijvoorbeeld op tijdens mijn RSI-pauzes, of probeer ik ze me te herinneren als ik in de auto zit. No Extra Time, zo noemt Tony Robbins dat ;-)

Of je er meteen mee moet beginnen...

Ja, natuurlijk! Je krijgt straks per mail een link naar de kaartenset. Die kun je gewoon bewaren en ‘m op een ander moment downloaden. Bijvoorbeeld omdat je nu eigenlijk op je werk zit ;-)

Of er nog iets is dat je kunt doen dat jou nog beter en sneller helpt...

Yep! Check bijvoorbeeld eens deze gratis masterclass, waarbij je in nog geen uurtje veel meer leert over je belemmerende gedachten over geld. 

Of nog beter: neem je transformatie serieus en doe mee met Ontwikkel JOUW Money Flow. Dan krijg je de tools die je nodig hebt om jouw geldstroom - vanuit jouw kern - op gang te krijgen én een veilige, stimulerende en motiverende community die je daarbij ondersteunt. Every step of the way.

Ben je er klaar voor?

De Money Mind Academy is dé plek om je money mind eens flink te resetten en klaar te stomen voor meer rijkdom en overvloed. Met 15 jaar kennis en ervaring (inclusief de nodige trial-and-error), ruim 2.000 gepubliceerde artikelen over geld, bijdragen aan een tiental nationale dag-, week- en maandbladen en een groeiende online academie help ik jou ook graag vooruit.

Vertel me meer

Het effect van de Money Mind Academy

Ellen Joosten Succes Supporter Smart Girls

"Door Adine ben ik me nog meer bewust geworden van die verhalen en heb ik blokkades opgeruimd."

- Ellen Joosten

Jennifer Colajezzi ervaring met Money Mind Academy

"Precies het steuntje in de rug dat ik nodig had om wat ik heb geleerd ook daadwerkelijk toe te passen." 

- Jennifer Colajezzi

"De Money Mind Academy heeft mij ontzettend geholpen bij het kopen van mijn eerste huis. De tips die ik heb gekregen had ik nog nooit aangedacht."

- Daisy Mulders